Przepis konkursowy

KULECZKI MIĘSNE Z FASOLKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mięso mielone, 300 g
fasolka szparagowa, 400 g
por, 1 szt
słonecznik prażony, 3 łyzki
sól,
pieprz,
olej,
natka pietruszki, 2łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Iwona (Sławków)
(Głosów: 116)


Zostań mistrzem kuchni

Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Z przyprawionego solą i pieprzem mięsa mielonego wykonać kuleczki. Na patelni smażymy kuleczki oraz pokrojony w półksiężyce por. Gdy por będzie miękki dodajemy prażony słonecznik oraz pietruszkę. Na koniec łączymy wszystkie składniki z fasolką. W razie potrzeby można doprawić do smaku.
Ciasto Murzynek
Ciasto Murzynek
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Kurczak z pomidorami i mascarpone
Kurczak z pomidorami i...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 481
Owocowy torcik
Owocowy torcik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 31
Szpinakowe różki
Szpinakowe różki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 39
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Tort malinowo czekoladowy
Tort malinowo czekoladowy
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 25