Przepis konkursowy

SAŁATKA RUCOLLO Z SOSEM MUSZTARDOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
sałata lodowa, 1 szt
pomidory suszone w zalewie siołowej, 6 szt
pierś z kurczaka, 1 szt
rukola, 1/4 opakowania
pestki słonecznika, 0,5 szklanki
musztarda dijon, 2 łyżeczki
olej roślinny do sosu, 0,5 szklanki
cukier, 3 łyżeczki
sok z cytryny, 1 łyżeczka
sól i pieprz, do smaku
olej roślinny do smażenia, 0,5 szklanki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Olecko)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju na złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. Sałatę rwiemy na drobne kawałki, pomidory kroimy w paski. Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. Do sałaty dodajemy umytą rukolę, pomidory, pestki i kurczaka. Sos: Do szklanki z olejem dodajemy musztardę i mieszamy do uzyskania jednolitej, gęstej masy, dodajemy cukier i sok z cytryny, polewamy sałatkę.
Naleśniki z nutellą, karmelizowanymi bananami oraz bitą śmietaną.
Naleśniki z nutellą,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 191
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3967
Cannelloni z mięsem i szpinakiem
Cannelloni z mięsem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 48
Kruche miodule z sezamem
Kruche miodule z sezamem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Tarta serowo-pomidorowa
Tarta serowo-pomidorowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 431
Cynamonowe pancakes z polewą czekoladową po polsku
Cynamonowe pancakes z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5