Przepis konkursowy

ŚLIWKOWY KREM JAGLANY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
śliwki, 10 szt.
kasza jaglana (nieugotowana), 1/3 szkl.
kakao, 2 łyżki
cynamon, 1 łyżeczka
miód, 2 łyżki
zapach waniliowy, 2 krople
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Beata (Nowy Dwór Mazowiecki)
(Głosów: 68)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Śliwki pozbawiamy pestek, wrzucamy do rondelka i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Ugotowane śliwki, kaszę oraz pozostałe składniki miksujemy na gładką masę (jeśli owoce są zbyt kwaśne - należy dodać większą ilość miodu). Tak przygotowany krem przekładamy do pucharków, dekorujemy ćwiartkami owoców i podajemy (na ciepło lub na zimno).
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Makaron z sosem Italia
Makaron z sosem Italia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 45
Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 min. 6 łatwy
Głosów: 60
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i truskawkami
Rolada biszkoptowa z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Egzotyczne curry z kurczakiem
Egzotyczne curry z...
30 min. 4 średni
Głosów: 73
Pasta z wątróbki drobiowej
Pasta z wątróbki...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10