Przepis konkursowy

SZPINAKOWE RÓŻKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto francuskie, 1 opakowanie
Szpinak mrożony, 1 paczka
Serek topiony ziołowy, 1 szt.
Masło klarowane Mleczna Dolina, 1 łyżka
Pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Lututów)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażyć na masełku, dodać topiony serek, następnie dodać sól i pieprz do smaku( można dodać świeżych ziół takich jak bazylia lub oregano). Na koniec wszystko dokładnie wymieszać. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, które nakładamy farszem i składamy w kopertę. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać ze sosem czosnkowym.
Szarlotka z papierówkami
Szarlotka z papierówkami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Dorsz, topinambur, rydze, brukselka
Dorsz, topinambur,...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 21
Naleśniki z bananów
Naleśniki z bananów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 65
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653
Drobiowa rozkosz
Drobiowa rozkosz
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Pijana śliwka
Pijana śliwka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4208