Przepis konkursowy

TABOULEH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kuskus, 25 dag
pomidor, 5 sztuk
ogórek zielony krótki, 5 sztuk
cebula, 1 sztuka
natka pietruszki, 2 łyżki posiekanej
koperek, 2 łyżki posiekanego
sos sałatkowy, 2 łyżeczki
sól, do smaku
pieprz, do smaku
oregano, do smaku
sok z cytryny, do smaku
zioła prowansalskie, do smaku
oliwa, 100 ml
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Albert (Trzcianka)
(Głosów: 1869)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie warzywa dokładnie myję. Dojrzałe, jędrne pomidory sparzam i obieram ze skórki. Następnie kroję je w drobną kostkę i przekładam do miski. Użyłem różnokolorowych pomidorów. Ogórki ścieram na tarce jarzynowej i dodaję do pomidorów. Dodaję do nich również posiekaną drobniutko cebulę. Następnie siekam drobno zieleninę i dodaję ją do pozostałych składników zalewając je oliwą z oliwek. Dodaję sok z cytryny oraz zioła i przyprawy. Składniki mieszam dodają kuskus. Odstawiam do lodówki co jakiś czas mieszając.
Tagliatelle z porem i prosciutto
Tagliatelle z porem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 136
Klopsy Królewskie
Klopsy Królewskie
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Sałatka jarzynowa
Sałatka jarzynowa
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Sup Hed czyli tajska zupa grzybowa
Sup Hed czyli tajska...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 69
Przekładana kostka cappuccino
Przekładana kostka...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 31