Przepis konkursowy

TILAPIA FILET SMAZONY Z FRYTKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
2 tilapia filet , okolo 500gr
mąkę, 6 łyzek
cytryne, 1 szt.
ziemniaki, 6 szt.
olej, pół szklanki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: marta drozdowska (białystok)
(Głosów: 10)


Zostań mistrzem kuchni

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
Kluseczki penne
Kluseczki penne
30-60 min. 4 średni
Głosów: 12
ZIMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ
ZIMOWE BUŁECZKI Z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21
Kora orzechowa
Kora orzechowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 259
Baba ziemniaczana
Baba ziemniaczana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 108
Rogaliki z marmoladą
Rogaliki z marmoladą
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 20
Serowe muszelki w sosie pomidorowym
Serowe muszelki w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 793