Przepis konkursowy

TIRAMISU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Serek mascarpone, 500g
Żółtka, 6
Cukier, 6 łyżeczek
Amaretto, 4 łyżki
Biszkopty bonitki, 1 opakowanie
Kawa, 1.5 szklanki
Kakao, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Myslowice)
(Głosów: 25)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Kawę połączyć z amaretto. Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na dnie naczynia, następnie nałożyć kremu i znów warstwa nasączonych w kawie biszkoptów. Na warstwę biszkoptów wyłożyć krem. Posypać kakao na wierzch i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Kluski śląskie ze schabowym w bulionetce
Kluski śląskie ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3450
Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem
Roladki wieprzowe z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 63
Ciasto marchewkowe bezglutenowe.
Ciasto marchewkowe...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 18
Biszkopt z kremowym musem czekoladowym
Biszkopt z kremowym...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 33
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki pietruszki i czosnku
Pierożki z kurczakiem,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Shrek
Shrek
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1322