Przepis konkursowy

TIRAMISU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Serek mascarpone, 500g
Żółtka, 6
Cukier, 6 łyżeczek
Amaretto, 4 łyżki
Biszkopty bonitki, 1 opakowanie
Kawa, 1.5 szklanki
Kakao, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Myslowice)
(Głosów: 25)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Kawę połączyć z amaretto. Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na dnie naczynia, następnie nałożyć kremu i znów warstwa nasączonych w kawie biszkoptów. Na warstwę biszkoptów wyłożyć krem. Posypać kakao na wierzch i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Rosół NIEzwykły
Rosół NIEzwykły
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 14
Bułeczki z oliwkami i suszonymi pomidorami
Bułeczki z oliwkami i...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 31
Tarta z kurczakiem
Tarta z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3509
Tarta z brokułami i serem feta
Tarta z brokułami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3975
Miodowy Orzechowiec
Miodowy Orzechowiec
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 244
Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem
Roladki wieprzowe z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 63