Przepis konkursowy

TOFU-OMLET Z MĄKI KOKOSOWEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka kokosowa, 20 g
mąka pszenna, 15 g
jajo, 2 szt.
sól, szczypta
proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki
masło klarowane Mleczna Dolina, łyżka
tofu miękkie, 80 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Sandra (Kołobrzeg)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę i odstawić na 15 minut. Patelnię natłuścić masłem klarowanym i dobrze rozgrzać. Przelać masę na patelnię i smażyć na małym (!) ogniu około 5 minut. Następnie omlet przewrócić najlepiej za pomocą silikonowej łopatki na drugą stronę i smażyć jeszcze 3 minuty. Zdjąć z patelni i podawać. Smacznego!
Pierożki ze szpinakiem
Pierożki ze szpinakiem
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4000
Muffiny czekoladowe z budyniem
Muffiny czekoladowe z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 51
Zapiekanka mięsno-pomidorowa z pieczarkami
Zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 13
Zwykła pizza Grzesia
Zwykła pizza Grzesia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Sałatka z brokułem :)
Sałatka z brokułem :)
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Chłodnik z pieczonych , młodych buraków ..z jogurtem greckim.
Chłodnik z pieczonych...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 29