Przepis konkursowy

TORTILLA KASI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Placki Tortilli, 2
Kapusta pekińska, 3 liście
Pomidor koktajlowy, 6 szt.
Szynka, 4 plasterki
Ogórek, 2 szt.
Papryka, 1 szt.
Ketchup, sos czosnkowy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Turek)
(Głosów: 184)


Zostań mistrzem kuchni

Kroimy na drobno kapustę pekińską, pomidorki koktajlowe na pół, szynkę w paseczki, ogórka w grubszą kosteczkę, paprykę w paseczki. Ser może być starty albo pokrojony w paseczki. Układamy na plackach tortilli wszystko razem. Polewamy ketchupem i sosem czosnkowym lub, jak kto woli, innym sosem. Zwijamy i podgrzewamy w mikrofali ok 1 min.
WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
WOŁOWINA W PIWIE...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 53
Calzone pomidorowe z nutką pikanterii
Calzone pomidorowe z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 2
Pieczony schab w pomidorkach suszonych
Pieczony schab w...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 27
Ciasto drożdżowe z jablkami
Ciasto drożdżowe z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Egzotyczne curry z kurczakiem
Egzotyczne curry z...
30 min. 4 średni
Głosów: 73
Kora orzechowa
Kora orzechowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 259