Przepis konkursowy

TRUFLE Z BIALEJ CZEKOLADY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
biała czekolada, 200g
śmietanka 30%, 45 ml
masło klarowane Mleczna Dolina, 55g
wiórki kokosowe, 100g
migdały, 50g
sok z limonki, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Adrianna (Poznań)
(Głosów: 121)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Rozkrusz białą czekoladę. Następnie do rozgrzanego garnka wrzuć masło i przygotowaną czekoladę. Cały czas mieszając wlej śmietankę. Wymieszaj. Zdejmij z gazu i dodaj sok z limonki. Posiekaj migdały i wrzuć do przygotowanej masy. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1,5h. Po minionym czasie, formuj kuli z masy i obtaczaj w wiórkach kokosowych. Smacznego!
Pyszna sałatka pieczarkowa
Pyszna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
Makaron z pesto i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Makaron ze szpinakiem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Roladki z kurczaka
Roladki z kurczaka
30 min. 6 średni
Głosów: 253
Chinkali Sakiewki z mięsem
Chinkali Sakiewki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1498
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18