Przepis konkursowy

DESER JOGURTOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jogurt naturalny typu pgreckiego, 2 szt x 250 g
śmietana 30%, 500 ml
galaretka wiśniowa, 1 szt
galaretka agrestowa, 1 szt
galaretka cytrynowa, 1 szt
żelatyna, 1 łyżeczka
cukier puder, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Teresa (Łaskarzew)
(Głosów: 1206)


Zostań mistrzem kuchni

Galaretkę wiśniową rozpuścić w szklance wrzącej wody i wylać na talerz do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w szklance wrzącej wody i wylać na talerz do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wrzątku, dodać łyżeczkę żelatyny i pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodawać stopniowo jogurt ciągle ubijając. Stężałą galaretkę agrestową i wiśniową pokroić w grubą kostkę. Do masy śmietanowo-jogurtowej wlać wystudzoną galaretkę cytrynową, wymieszać dokładnie i dodać pokrojoną galaretkę wiśniową i agrestową. Wylać do tortownicy i włożyć do lodówki.
ZIMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ
ZIMOWE BUŁECZKI Z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21
Omlet puszysty
Omlet puszysty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Kruche ze śliwkami
Kruche ze śliwkami
30 min. 8 średni
Głosów: 39
Cynamonowe croissants z czekoladą
Cynamonowe croissants...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203
Curry dyniowe z kurczakiem i szpinakiem
Curry dyniowe z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 64
Spaghetti jedyne takie
Spaghetti jedyne takie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 13