Przepis konkursowy

TUŃCZYK Z ZIELENINĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
tuńczyk stek , 2 sztuki
wino białe wytrawne , 1/2 szklanki
czosnek , 1 ząbek
cebula , 1 sztuka
zielona pietruszka , 2 gałązki
sól do smaku , 2 szczypty
pieprz, 2 szczypty
masło klarowane , 1 łyżka
oliwa do smażenia , 1/4 szklanki
cytryna sok , 1/2 sztuki
szczypiorek- pokrojony , 1 łyżka
pietruszka zielona-pokrojona, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Poznań)
(Głosów: 95)


Zostań mistrzem kuchni

Cebule i pietruszkę, drobno pokroić, czosnek przetrzeć przez praskę. Do miseczki wlać wino, sok z cytryny dodać cebulę, czosnek, pietruszkę, pieprz, sól delikatnie wymieszać. Zalać steki i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Steki po wyjęciu z marynaty, osuszyć na papierowym ręczniku Na rozgrzanej oliwie obsmażyć steki po około 3-5 minut zależy od grubości steku. Należy smażyć na dużym płomieniu. Na każdej porcji układamy po łyżeczce masła, posypujemy zieleniną. SMACZNEGO!!!!
Patera pyszności
Patera pyszności
30 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą
Kotleciki drobiowe z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Piersi kurczaka zapiekane pod szynką
Piersi kurczaka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 100
Polędwiczkowy kompromis
Polędwiczkowy kompromis
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Dorsz w roli głównej
Dorsz w roli głównej
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4462
Tort tiramisu
Tort tiramisu
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 167