Przepis konkursowy

UDKA FASZEROWANE WĄTRÓBKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Udka z kurczaka, 10 szt
Wątróbka , 0,5 kg
Jajka, 3 szt
Pęczek natki pietruszki, 1 sz
Cebula, 2 szt
Bułka zwykła, 2 szt
Pieprz,
Przyprawa Doprawka,
Bułka tarta,
Olej do smażenia,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Marlena (Lipiny)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

Z udek wyciągamy kości ( wtedy szybciej się upieką ).Przyprawiam gotowe udka Doprawką i pieprzem. Wątróbkę przemielić w maszynce do mielenia. Bułki namoczyć i odcisnąć. Cebulki i natkę pietruszki posiekać nożem. Wszystko razem połączyć ( 2 jajka+natka+cebula+bułka+przyprawy ).Jeżeli będzie za rzadkie, można dosypać bułki tartej. Udka obtaczamy ze strony zewnętrznej w jajku i bułce ( tak jak się robi kotlety ) a na wewnętrzną stronę nakładamy farsz i posypujemy lekko bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron do zarumienienia po czym wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok godziny aż będą miękkie. Podawać z ziemniakami,ryżem bądź kaszą. Smacznego :)
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007
Ciasto LEŚNY MECH
Ciasto LEŚNY MECH
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4149
Soczysta pierś kurczaka
Soczysta pierś kurczaka
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 17
Ryż z kurczakiem
Ryż z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Serowa miseczka z miksem sałatkowym
Serowa miseczka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 68
Francuskie poduszeczki z piersią z kurczaka i pastą z suszonych pomidorów
Francuskie poduszeczki...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3921