Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kiełbasa żywiecka, 1 laska
warzywne trio, 1 opakowanie
bulion wołowy, 1/2 szklanki
jajka, 4 szt
zioła (bazylia, majeranek, oregano), dla smaku
sól,
pieprz,
oliwa, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Elżbieta (Zduńska Wola)
(Głosów: 134)


Zostań mistrzem kuchni

Warzywne trio gotujemy na półtwardo (około 3 minut), kiełbasę pokroić na małe kosteczki. Dno żaroodpornego naczynia wysmarować oliwą, włożyć w nie brokuły, kalafior , marchewkę i kiełbasę. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Jajka roztrzepać i wymieszać z gotowym bulionem, dodać sól, pieprz. Tym sosem zalać warzywa i zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Pasta a la Termoli
Pasta a la Termoli
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1536
Zapiekanka twarogowa z warzywami
Zapiekanka twarogowa z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 702
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i truskawkami
Rolada biszkoptowa z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Włoska pizza na cienkim cieście
Włoska pizza na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Pączki z dżemem malinowym i lukrem
Pączki z dżemem...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1916
Koszyczki  nadziewane szpinakiem i kurczakiem
Koszyczki nadziewane...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4042