Przepis konkursowy

ZAWIJASKI Z SZYNKĄ I SEREM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
szynka, 8 plastrów
ser żółty, 4 plastry lub starty
sół,
pieprz,
bazylia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Zawiercie)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Sposób wykonania: Rozwijamy ciasto francuskie i układamy na nim plastry wędliny. Posypujemy wszystko startym serem i przyprawami. Zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroimy na około 2 cm paski. Wykładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15- 20 minut.
Spaghetti w sosie śmietanowo-szpinakowym
Spaghetti w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Mocno czekoladowy tort z suszonymi owocami i nutellą
Mocno czekoladowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
Zupa dyniowa z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Wieniec ryżowy
Wieniec ryżowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4275
Owsiane ciasteczka-dietetyczna słodycz
Owsiane...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 17
Tarta z owocami
Tarta z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 20