Przepis konkursowy

ZAWIJASKI Z SZYNKĄ I SEREM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
szynka, 8 plastrów
ser żółty, 4 plastry lub starty
sół,
pieprz,
bazylia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Zawiercie)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Sposób wykonania: Rozwijamy ciasto francuskie i układamy na nim plastry wędliny. Posypujemy wszystko startym serem i przyprawami. Zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroimy na około 2 cm paski. Wykładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15- 20 minut.
Sernik grecki
Sernik grecki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Domowe DROŻDŻÓWY + cafe LATTE
Domowe DROŻDŻÓWY +...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 20
Faszerowana papryka
Faszerowana papryka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Tarta mascarpone z nutką whisky i jagodami
Tarta mascarpone z...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 70
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18