Przepis konkursowy

FASZEROWANA PAPRYKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
średnich papryk, 5
suszonych grzybów, garść
cebule, 2
kasza jaglana, 3 torebki
sól,
pieprz,
vegeta,
czosnek, 1 ząbek
kostka rosołowa, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Lidia (Staszów)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Papryki myjemy i ucinamy z góry tak by powstała przykrywka następnie oczyścić z nasion. Posolić, popieprzyć nasmarować z zewnątrz masłem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Kaszę ugotować jak podano na opakowaniu. Grzyby zalać gorącą wodą następnie gotować w tej wodzie ok 30 minut. Po tym czasie grzyby odcedzić i wypłukać co najmniej 3 razy. Ząbek czosnku zeszklić na oleju dodać posiekaną cebulkę i usmażyć na złoty kolor. Grzyby drobno posiekać. Następnie wymieszać w misce kaszę z grzybami oraz usmażoną cebulką i przyprawić i nadziewać papryki powstałym farszem. Przygotować szklankę bulionu z kostki rosołowej i wlać na spód naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 40 minut.
Tabouleh
Tabouleh
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1869
Kurczak z brokułami w cieście fracuskim
Kurczak z brokułami w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 115
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Gulasz wieprzowy z dynią
Gulasz wieprzowy z dynią
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 35
Spaghetti w sosie śmietanowo-szpinakowym
Spaghetti w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Jesienne figi
Jesienne figi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16