Przepis konkursowy

ZŁOCISTY CHRUPIĄCY KURCZAK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś z kurczaka, 400 g
jajko, 2 szt
oliwa, 3 łyżki
płatki kukurydziane, 200 g
sól, pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Agata (Warszawa)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie innymi przyprawami. Odstawić na 10-15 minut. Następnie każdy kawałek obtaczamy w roztrzepanym uprzednio jajku i panierujemy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Smażymy na oliwie po 2 minuty z każdej strony, a następnie przekładamy na blaszkę, którą lekko kropimy oliwą i wkładamy kurczaka do piekarnika na ok. 180 stopni na 20-25 minut. Po tym czasie wyjmujemy i serwujemy z ulubionymi dodatkami, np. mizerią, kapustą kiszoną. Świetnie pasuje do tego sos z czosnkiem czy koperkiem.
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 37
Kurczak z brokułami w cieście fracuskim
Kurczak z brokułami w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 115
Pyszna Tarta z Mascarpone
Pyszna Tarta z Mascarpone
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 181
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
CIASTO ZAPP
CIASTO ZAPP
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Makaron z cukinią w sosie serowym
Makaron z cukinią w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12