Przepis konkursowy

ZŁOCISTY CHRUPIĄCY KURCZAK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś z kurczaka, 400 g
jajko, 2 szt
oliwa, 3 łyżki
płatki kukurydziane, 200 g
sól, pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Agata (Warszawa)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie innymi przyprawami. Odstawić na 10-15 minut. Następnie każdy kawałek obtaczamy w roztrzepanym uprzednio jajku i panierujemy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Smażymy na oliwie po 2 minuty z każdej strony, a następnie przekładamy na blaszkę, którą lekko kropimy oliwą i wkładamy kurczaka do piekarnika na ok. 180 stopni na 20-25 minut. Po tym czasie wyjmujemy i serwujemy z ulubionymi dodatkami, np. mizerią, kapustą kiszoną. Świetnie pasuje do tego sos z czosnkiem czy koperkiem.
Risotto z kurczakiem i warzywami
Risotto z kurczakiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Tort nutellowo-waniliowy
Tort nutellowo-waniliowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 283
Pizza pepperoni z patelni
Pizza pepperoni z patelni
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Rajskie Batoniki Zbożowe
Rajskie Batoniki Zbożowe
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 4267
Potrawka drobiowa z warzywami w sosie serowym
Potrawka drobiowa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54