Przepis konkursowy

AŻUROWE NALEŚNIKI ORZECHOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 150 g
jajka, 2 szt
mleko, 250 ml
tarte orzechy włoskie, 3 łyżki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
syrop klonowy, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Łódź)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Ubijamy jajka za pomocą trzepaczki, aż masa będzie jednolita. Potem dodajemy mąkę i mieszamy dalej do momentu gdy znikną grudki. Dodajemy tarte orzechy, proszek i mieszamy jeszcze raz. Na patelni rysujemy ciekawe kształty masą naleśnikową. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Każdy naleśnik po zdjęciu z patelni składamy na 4 jak serwetkę. Następnie polewamy syropek klonowym i posypujemy orzechami.
Baba ziemniaczana
Baba ziemniaczana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 108
Syta pizza
Syta pizza
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2647
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Drożdżowa gwiazda północy
Drożdżowa gwiazda północy
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Koktajl z borówek i truskawek z domieszką jogurtu greckiego
Koktajl z borówek i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Włoska pizza na cienkim cieście
Włoska pizza na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101