Przepis konkursowy

SZARLOTKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
3 szkl.mąki przennej , 1,5 szkl.cukru
1 kostka margaryny, 5 jajek
1 pr. do pieczenia, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu
1,5 kg jabłek, cynamon
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Jeziorany)
(Głosów: 71)


Zostań mistrzem kuchni

wykonanie:mąkę,proszek,żółtka,margarynę i pół szklanki cukru zagnieść.ciasto podzielić na dwie części i zmrozić 1 część zetrzeć na blachę i na to wyłożyć jabłka.białka ubić z 1 szkl.cukru i mąką ziemniaczaną ja daję zamiast mąki 1 łyżkę budyniu,wyłożyć pianę na jabłka.na wierzch zetrzeć resztę ciasta piec w temp.200stopni około 50 minut .smacznego
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198
Bułka zapiekana z jajkiem
Bułka zapiekana z jajkiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Chicago Style Pizza
Chicago Style Pizza
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 28
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Naleśniki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Zapiekanki
Zapiekanki
30 min. 2 średni
Głosów: 1427
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007