Przepis konkursowy

BROKUŁ POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Brokuł , 500g
Ser mozzarella lub tofu , 250 G
Masło, 2 łyżki
Mąka, 2 łyżki
Mleko, 2 szklanki
Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, wg uznania
Ser żółty, 15 dkg
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anka (Raszków)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Brokuła gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W między czasie z mąki, masła, mleka i przypraw zrób sos beszamelowy. )Ja roztapiam masło, i dodaję do tego mąkę wymieszaną z mlekiem a potem przyprawy) Wyjmij brokuła z garnka i włóż podzielonego na różyczki do żaroodpornej formy, zalej sosem beszamelowym i posyp serem żółtym i tofu bądź mozzarellą. Piecz w piekarniku z termoobiegiem w temp. 200 st. przez 20 minut. Smacznego.
Roladki z kurczaka w kokosie z dyniowym curry i dymką
Roladki z kurczaka w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 102
Pavlova z owocami
Pavlova z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 130
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4032
Kremowe Risotto z grzybami leśnymi, marchewką i łososiem
Kremowe Risotto z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Makaron Lumaconi z dorszem i suszonymi pomidorami zapiekany w cytrynowym beszamelu
Makaron Lumaconi z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 13