Przepis konkursowy

RAFAELLO Z MALINAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 8 szt
mąka, 8 łyżek
cukier, 8 łyżek
proszek do pieczenia, 1 łyżka
olej, 2 łyżki
śnieżki, 2 sztuki
biała czekolada, 1 szt
maliny, 20 dag
wiórki kokosowe, 20 dag
wrzątek, 0,25 szkl
żelatyna, 2 łyżki
cukier puder, do smaku
polewa, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Agnieszka (Pustyny)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na 2 części. Warstwa kokosowa: Śnieżki przyrządzamy jak napisane na opakowaniu, pod koniec wsypujemy cukier, zimną roztopioną czekoladę, wiórki kokosowe, letnią żelatynę. Mieszamy. Biszkopt przekładamy masą, wbijamy w nią maliny i wyrównujemy łyżką. Ciasto dekorujemy polewą.
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 9
TORT ŚMIETANKOWO - WANILIOWY
TORT ŚMIETANKOWO -...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Polędwica z dorsza na warzywnym tagliatelle
Polędwica z dorsza na...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 265
Naleśniki z musem truskawkowym, borówkami, śliwkami, sosem czekoladowym i jogurtem greckim.
Naleśniki z musem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 45
Tarta mięsno- pieczarkowa
Tarta mięsno- pieczarkowa
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 64