Przepis konkursowy

BURRITO NA PEŁNOZIARNISTEJ TORTILLI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Polędwica wieprzowa, 500g
Pomidory w puszce, 1 szt
Fasola w puszcce, 1 szt
Papryka czerwona, 1 szt
Cebula, 1 szt
Mąka pszenna pełnoziarnista, 2 szklanki
Mąka pszenna zwykła, 1/2 szklanki
Margaryna, 55g
Sól,
Pieprz,
Papryka słodka,
Papryka ostra,
Cukier,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Monika (Krasnystaw)
(Głosów: 132)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwicę wieprzową mielę w maszynce i wrzucam na patelnię, smażę, aż się trochę przypiecze, przyprawiam na koniec solą i słodką papryką. W oddzielnym garnku gotuję pomidory z puszki zblendowane z papryką słodką, ostrą, łyżeczką cukru, solą pieprzem, dodaje przysmażoną cebulkę, następnie odsączone mięsko pozostawiając wszystko na małym ogniu, później pokrojoną w małą kostkę paprykę, gdy papryka będzie taka na pół miękka ściągam z ognia i dodaje puszkę fasoli. Upieczone placki nadziewam, zwijam i chwilę przypiekam na patelni grillowej.
Tarta cynamonowa z jabłkami
Tarta cynamonowa z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 271
Nadziewane bakłażany z chipsem serowym
Nadziewane bakłażany z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4238
Zapiekane śniadanko, czyli jajka w toście
Zapiekane śniadanko,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 66
Biszkoptowe z kremem
Biszkoptowe z kremem
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 146
Nadziewane jabłuszka z musli
Nadziewane jabłuszka z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Pyszna tarta z borowkami, granatem i musem z bialej czekolady
Pyszna tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 87