Przepis konkursowy

SERNIKOBROWNIE Z MALINAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
czekolada mleczna, 100 g
czekolada gorzka, 100 g
masło, 200 g
cukier puder, 1,5 szklanki
Jaja Ale Jaja, 7 sztuk
mąka pszenna, 3/4 szklanki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
ser do serników, 1 kg
cukier, 3/4 szklanki
budyń śmietankowy, 1 opakowanie
cukier wanilinowy, 1 opakowanie
maliny, 400 g
papier do pieczenia, 50 cm
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Dagmara (Kłobuck)
(Głosów: 268)


Zostań mistrzem kuchni

1. Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy 4 jajka, dokładnie miksując po każdym. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem oraz płynną czekoladę i dokładnie miksujemy całość. Gotową masę czekoladową wylewamy do blaszki o wymiarach 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia, ale nierównomiernie tworząc górki i dołki (masa jest gęsta więc nie będzie z tym problemu). 2. Masa serowa: Do miski przekładamy ser. Stopniowo dodajemy cukier, cukier wanilinowy oraz 3 jajka, dokładnie miksując po każdym. Na koniec dodajemy proszek budyniowy i miksujemy na gładką masę. Zawartość miski przelewamy na czekoladowy spód. Na wierzchu rozkładamy maliny. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku. Zostawiamy, najlepiej na noc, do całkowitego ostygnięcia i związania masy serowej. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)
Małże Nowozelandzkie na miętowym carpaccio z pomarańczy
Małże Nowozelandzkie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 151
Rolada z mięsa mielonego
Rolada z mięsa mielonego
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 0
Toltilla z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Toltilla z łososiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Makaron z cukinią w sosie serowym
Makaron z cukinią w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Bananowy song
Bananowy song
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 60
Brzoskwiniowe ciasto z riccotą
Brzoskwiniowe ciasto z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 81