Przepis konkursowy

SERNIKOBROWNIE Z MALINAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
czekolada mleczna, 100 g
czekolada gorzka, 100 g
masło, 200 g
cukier puder, 1,5 szklanki
Jaja Ale Jaja, 7 sztuk
mąka pszenna, 3/4 szklanki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
ser do serników, 1 kg
cukier, 3/4 szklanki
budyń śmietankowy, 1 opakowanie
cukier wanilinowy, 1 opakowanie
maliny, 400 g
papier do pieczenia, 50 cm
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Dagmara (Kłobuck)
(Głosów: 268)


Zostań mistrzem kuchni

1. Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy 4 jajka, dokładnie miksując po każdym. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem oraz płynną czekoladę i dokładnie miksujemy całość. Gotową masę czekoladową wylewamy do blaszki o wymiarach 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia, ale nierównomiernie tworząc górki i dołki (masa jest gęsta więc nie będzie z tym problemu). 2. Masa serowa: Do miski przekładamy ser. Stopniowo dodajemy cukier, cukier wanilinowy oraz 3 jajka, dokładnie miksując po każdym. Na koniec dodajemy proszek budyniowy i miksujemy na gładką masę. Zawartość miski przelewamy na czekoladowy spód. Na wierzchu rozkładamy maliny. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku. Zostawiamy, najlepiej na noc, do całkowitego ostygnięcia i związania masy serowej. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127
Spaghetti z tuńczykiem
Spaghetti z tuńczykiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50
Kieszonki z kurczaka z nadzieniem z sera pleśniowego i pistacji
Kieszonki z kurczaka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 324
Dahl ze smażoną tilapią i sałatką z rukoli
Dahl ze smażoną...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 199
Aromatyczny łosoś pod indyjską chmurką
Aromatyczny łosoś pod...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4402