Przepis konkursowy

CHINKALI SAKIEWKI Z MIĘSEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąki pszennej, 3 szklanki
przegotowanej gorącej wody, 1 szklanka
soli, 1 łyżeczka soli
mięsa mielonego, 500 g
duża cebula, 1 szt
ząbki czosnku, 2
natki pietruszki, pół pęczka
1 łyżka soli soli, 1 łyżka soli
przegotowanej wody, pół szklanki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: MAŁGORZATA (GORLICE)
(Głosów: 1498)


Zostań mistrzem kuchni

Z mąki, soli i wrzątku wyrobić ciasto ( jak na pierogi). Odstawiamy na pół godziny aby odpoczęło. Posiekać cebulę, czosnek i natkę. Wymieszać z mięsem, solą i wodą. Z ciasta robić rulon i odcinać 1 centymetrowe plastry. Każdy plaster rozwałkować cieniutko na placki z około 15 cm średnicy. Na środku każdego ułożyć mięsny farsz i zawinąć aby powstały sakiewki. Ogonek zawinąć tak aby sakiewki nie rozkleiły się podczas gotowania. W garnku zagotować osoloną wodę i do wrzątku włożyć kilka pierożków. Pierożki nie mogą się posklejać. Gdy wypłyną na wierzch, wyłożyć na talerz. Udekorować natką pietruszki i pieprzem mielonym.
Kaloryczna bomba smakowa
Kaloryczna bomba smakowa
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 159
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
ZAPIEKANKA MAKARONOWA...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Sałatka z polędwiczką i sosem porzeczkowym
Sałatka z polędwiczką...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 38
Czekoladowo - malinowe muffinki z kokosową bitą śmietaną
Czekoladowo - malinowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65
Risotto z warzywami i kurkumą w towarzystwie piersi z kurczaka
Risotto z warzywami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 74
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4032