Przepis konkursowy

CHINKALI SAKIEWKI Z MIĘSEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąki pszennej, 3 szklanki
przegotowanej gorącej wody, 1 szklanka
soli, 1 łyżeczka soli
mięsa mielonego, 500 g
duża cebula, 1 szt
ząbki czosnku, 2
natki pietruszki, pół pęczka
1 łyżka soli soli, 1 łyżka soli
przegotowanej wody, pół szklanki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: MAŁGORZATA (GORLICE)
(Głosów: 1498)


Zostań mistrzem kuchni

Z mąki, soli i wrzątku wyrobić ciasto ( jak na pierogi). Odstawiamy na pół godziny aby odpoczęło. Posiekać cebulę, czosnek i natkę. Wymieszać z mięsem, solą i wodą. Z ciasta robić rulon i odcinać 1 centymetrowe plastry. Każdy plaster rozwałkować cieniutko na placki z około 15 cm średnicy. Na środku każdego ułożyć mięsny farsz i zawinąć aby powstały sakiewki. Ogonek zawinąć tak aby sakiewki nie rozkleiły się podczas gotowania. W garnku zagotować osoloną wodę i do wrzątku włożyć kilka pierożków. Pierożki nie mogą się posklejać. Gdy wypłyną na wierzch, wyłożyć na talerz. Udekorować natką pietruszki i pieprzem mielonym.
Ogórkowy gulasz
Ogórkowy gulasz
30 min. 2 łatwy
Głosów: 139
Tost z pastą jajeczną i z suszonych pomidorów
Tost z pastą jajeczną...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Pieczony schab w pomidorkach suszonych
Pieczony schab w...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 27
Pomarańczowa poezja smaku
Pomarańczowa poezja smaku
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3990
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823