Przepis konkursowy

CIASTO SALCESON - MURZYNEK Z JABŁKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
JAJA ALE JAJA, 5 szt
CUKIER, 1,5 szkl.
OLEJ, 1,5 szkl.
MĄKA , 3 szkl.
SODA, 2 łyżeczki
CYNAMON PRYMAT, 2 łyżeczki
KAKAO, 2 łyżki
WODA PRZEGOTOWANA , 4 łyżki
JABŁKA , ok. 1 kg
POLEWA CZEKOLADOWA, 1 szt.
WIÓRKI KOKOSOWE / KOLOROWY CUKIER, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Głogów)
(Głosów: 31)


Zostań mistrzem kuchni

Jajka ubić z cukrem, dodać po trochę mąki, ucierając dalej. Potem wlać olej, wsypać kakao, cynamon, sodę oraz dodać wodę. Razem wszystko wymieszać. Wymieszać łyżką z pokrojonymi w kostkę jabłkami. Wyłożyć na blaszkę do pieczenia. Ciasto jest bardzo gęste, bo jabłka puszczą trochę soku. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 °C. Po upieczeniu i wystygnięciu ciasta polać polewą czekoladową i posypać kolorowym cukrem lub wiórkami kokosowymi. Po pokrojeniu ciasta - ciasto przypomina salceson (kawałki pokrojonych jabłek).
Pomidorki faszerowane
Pomidorki faszerowane
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Zwariowana krówka
Zwariowana krówka
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2
Faszerowane ogórki na sałacie z kremem balsamicznym
Faszerowane ogórki na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Fale Dunaju z jeżynami
Fale Dunaju z jeżynami
30 min. 8 łatwy
Głosów: 2030
PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
PSTRĄG Z LAZUROWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 38