Przepis konkursowy

PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pstrąg, 2 szt
masło klarowane Mleczna Dolina, 2 łyżki
oliwa z oliwek, kilka kropli
sól himalajska, szczypta
natka pietruszki, kilka gałązek
koper, kilka gałązek
lubczyk, kilka listków
cytryna, 1 szt
ser niebieski lazur, 1 opakowanie
pieprz cytrynowy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Nowe Miasto nad Pilicą)
(Głosów: 38)


Zostań mistrzem kuchni

Pstrągi starannie myjemy. Osuszamy. Skrapiamy je sokiem z połowy cytryny od wewnątrz i zewnątrz. Posypujemy solą himalajską i pieprzem cytrynowym pamiętając o wnętrzu ryby. Na dwóch dużych płatach folii spożywczej robimy kleksy z oliwy z oliwek. Układamy na nich przyprawione pstrągi. Do wnętrza ryb wkładamy po gałązce kopru i natki, kilka listków lubczyku, wiórki masła klarowanego i plastry sera Lazur. Na wierzchu układamy listki ziół i plasterki cytryny. Folię aluminiową zawijamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Pieczemy 15 min. Pstrąg wyśmienicie smakuje z sezonową surówką i dodatkiem ziemniaków, albo pieczywa. Smacznego :-)
Warzywne placki z cukinią
Warzywne placki z cukinią
30 min. 4 łatwy
Głosów: 51
Babka cytrynowo-imbirowa z białym pieprzem
Babka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 89
TARTALETKI z dynią, fetą i oliwkami
TARTALETKI z dynią,...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1312
Krówka z prażonym słonecznikiem
Krówka z prażonym...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 28
Czekoladowa tarta z figami i pieczonym jogurtem
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 4113
Tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami
Tarta z kremem z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 15