Przepis konkursowy

PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pstrąg, 2 szt
masło klarowane Mleczna Dolina, 2 łyżki
oliwa z oliwek, kilka kropli
sól himalajska, szczypta
natka pietruszki, kilka gałązek
koper, kilka gałązek
lubczyk, kilka listków
cytryna, 1 szt
ser niebieski lazur, 1 opakowanie
pieprz cytrynowy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Nowe Miasto nad Pilicą)
(Głosów: 38)


Zostań mistrzem kuchni

Pstrągi starannie myjemy. Osuszamy. Skrapiamy je sokiem z połowy cytryny od wewnątrz i zewnątrz. Posypujemy solą himalajską i pieprzem cytrynowym pamiętając o wnętrzu ryby. Na dwóch dużych płatach folii spożywczej robimy kleksy z oliwy z oliwek. Układamy na nich przyprawione pstrągi. Do wnętrza ryb wkładamy po gałązce kopru i natki, kilka listków lubczyku, wiórki masła klarowanego i plastry sera Lazur. Na wierzchu układamy listki ziół i plasterki cytryny. Folię aluminiową zawijamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Pieczemy 15 min. Pstrąg wyśmienicie smakuje z sezonową surówką i dodatkiem ziemniaków, albo pieczywa. Smacznego :-)
Penne z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami malinowymi
Penne z tuńczykiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Rostbef/szpinak baby/pestki dyni/ brie/ grillowana gruszka/pieprz mielony/dressing malinowy
Rostbef/szpinak...
30 min. 2 średni
Głosów: 1
Makaronowe muszle lumaconi szybkie i proste
Makaronowe muszle...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Gyros
Gyros
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 8
Tarta z bakłażanem i cukinią
Tarta z bakłażanem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 92
Ciasto jabłkowo-jogurtowo-śmietanowe
Ciasto...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 29