Przepis konkursowy

CYNAMONOWE CROISSANTS Z CZEKOLADĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie gotowe, 1 szt.
krem Nutella, 1 szt.
cynamon, 1 łyżka
1 jajko (białko kurze), 1-2 szt.
cukier, 1-2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Dąbrowa Górnicza)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Z rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć trójkąty. Na każdym rozsmarować warstwę roztrzepanego białka, posypać cynamonem, u podstawy nałożyć łyżeczkę Nutelli i zwinąć. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować ponownie białkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15-20 minut.
Sernik grecki
Sernik grecki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Muffinki z miodem i orzechami
Muffinki z miodem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3989
Chinkali Sakiewki z mięsem
Chinkali Sakiewki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1498
Piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim
Piersi z kurczaka ze...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 15
Kruche ciasteczka z dżemem
Kruche ciasteczka z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
SŁODKI PAJĄCZEK-TORCIK TIRAMISU
SŁODKI PAJĄCZEK-TORCIK...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 28