Przepis konkursowy

CYNAMONOWE CROISSANTS Z CZEKOLADĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie gotowe, 1 szt.
krem Nutella, 1 szt.
cynamon, 1 łyżka
1 jajko (białko kurze), 1-2 szt.
cukier, 1-2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Dąbrowa Górnicza)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Z rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć trójkąty. Na każdym rozsmarować warstwę roztrzepanego białka, posypać cynamonem, u podstawy nałożyć łyżeczkę Nutelli i zwinąć. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować ponownie białkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15-20 minut.
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Pasztet drobiowo-wieprzowy
Pasztet...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3958
Kurczak pieczony ALICJI palce lizać
Kurczak pieczony...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 21
Polędwiczkowy kompromis
Polędwiczkowy kompromis
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Pieczony pstrąg w ziołach
Pieczony pstrąg w ziołach
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2