Przepis konkursowy

DESER Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mascarpone, 200g
Truskawki, 200g
Biszkopty, ok. 8 sztuk
Orzechy Bakalland, garść lub dwie
Cukier, 2 łyżeczki (do woli)
Jajka, 2 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Kolonia Sól)
(Głosów: 15)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtko oddzielamy od białka. Ubijamy pianę z białka, a żółtko ucieramy z cukrem. Do żółtka z cukrem dodajemy mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Truskawki blendujemy na mus. Do masy z mascarpone dodajemy ubitą pianę z białka. Układamy warstwy w pucharku. Składniki wystarczą na 2 desery.
Tiramisu
Tiramisu
30 min. 2 łatwy
Głosów: 25
Taka gratka pyszna sałatka
Taka gratka pyszna...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Focaccia z figami
Focaccia z figami
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 120
Makaronowe muszle lumaconi szybkie i proste
Makaronowe muszle...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Aromatyczny Miodownik
Aromatyczny Miodownik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 43