Przepis konkursowy

DESER Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mascarpone, 200g
Truskawki, 200g
Biszkopty, ok. 8 sztuk
Orzechy Bakalland, garść lub dwie
Cukier, 2 łyżeczki (do woli)
Jajka, 2 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Kolonia Sól)
(Głosów: 15)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtko oddzielamy od białka. Ubijamy pianę z białka, a żółtko ucieramy z cukrem. Do żółtka z cukrem dodajemy mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Truskawki blendujemy na mus. Do masy z mascarpone dodajemy ubitą pianę z białka. Układamy warstwy w pucharku. Składniki wystarczą na 2 desery.
Tort Śmietankowa borówka
Tort Śmietankowa borówka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 37
Kora orzechowa
Kora orzechowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 259
Polędwiczka wieprzowa z pijaną śliwką
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 9
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Racuchy z nektarynkami, jabłkami i rodzynkami
Racuchy z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4022