Przepis konkursowy

JABŁECZNIK GÓRALKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jabłko, 15 szt.
Mąka, 0,5kg
Jajko, 3 szt.
Cynamon, 2 łyżki
Cukier waniliowy, 1 szt.
Cukier, 0,75 szklanki
Soda, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Wiktoria (Zgorzelec)
(Głosów: 30)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, do miski dodajemy cynamon, cukier waniliowy i zwykły. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 10 min. do lodówki. Roztrzepujemy 3 jajka, przesiewamy mąkę z sodą, po 10 min. jabłka oblać jajkami, obsypać mąką i wymieszać. Wszystko przełożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem, dobrze docisnąć. Piec 1,5 godz. w 170 stopniach.
Deliziosi panini
Deliziosi panini
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 32
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 69
Musztardowa polędwiczka w towarzystwie kaszotto z kurkami
Musztardowa...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 5
Jabłecznik Bonjure
Jabłecznik Bonjure
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 4206
Muszle ze szpinakiem , łososiem i serem feta
Muszle ze szpinakiem ,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Domowy Jabłecznik
Domowy Jabłecznik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 13