Przepis konkursowy

JABŁECZNIK GÓRALKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jabłko, 15 szt.
Mąka, 0,5kg
Jajko, 3 szt.
Cynamon, 2 łyżki
Cukier waniliowy, 1 szt.
Cukier, 0,75 szklanki
Soda, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Wiktoria (Zgorzelec)
(Głosów: 30)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, do miski dodajemy cynamon, cukier waniliowy i zwykły. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 10 min. do lodówki. Roztrzepujemy 3 jajka, przesiewamy mąkę z sodą, po 10 min. jabłka oblać jajkami, obsypać mąką i wymieszać. Wszystko przełożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem, dobrze docisnąć. Piec 1,5 godz. w 170 stopniach.
Hamburger wołowy premium
Hamburger wołowy premium
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Sernik z adwokatem i czekoladą
Sernik z adwokatem i...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2151
Pierś faszerowana jajkiem i ogórkiem konserwowym
Pierś faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Zapiekanki
Zapiekanki
30 min. 2 średni
Głosów: 1427
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Toltilla z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Toltilla z łososiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 9