Przepis konkursowy

DORSZ PO CHIŃSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka ziemniaczana, 1 szkl.
Jajka, 3 szt.
Papryka czerwona, 1 szt.
Cebula, 1 szt.
Sos sojowy, 5 łyżek
Imbir w proszku, 1/2 łyżeczki
Cukier , 1/2 łyżeczki
Woda, 1 szkl.
Olej, 1/2 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Maria Katarzyna (Warszawa)
(Głosów: 122)


Zostań mistrzem kuchni

Paprykę pokroić w cienkie paseczki, cebulę w piórka i podsmażyć w garnku do miękkości. Rybę rozmrozić, obtoczyć w mące ziemniaczanej i w jajku - smażyć do zrumienienia. Podsmażone ryby przełożyć do garnka z papryką i cebulą. Do szklanki wlać wodę, sos sojowy, wsypać imbir i cukier - wymieszać i całość przelać do ryby. Dusić przez kilkanaście minut, aby ryba przeszła smakiem. Podawać z ziemniakami.
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Szybka chińska zupa rybna
Szybka chińska zupa rybna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Tort naleśnikowy
Tort naleśnikowy
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 49
Sałatka z brokułami
Sałatka z brokułami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 28
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Piersi z kurczaka w domowym papirusie
Piersi z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1