Przepis konkursowy

KASZA JAGLANA A LA PANNA COTTA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kasza jaglana, 0,5 szkl.
Mleko, 1,5 szkl.
Borówki amerykańskie, 250g
Laska wanilii, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Libiąż)
(Głosów: 1370)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę należy przepłukać wodą 2-3-krotnie. Następnie gotujemy ją na mleku z dodatkiem ziaren wanilii. Kaszę gotujemy na małym ogniu, mieszając od momentu, gdy zacznie gęstnieć. Gęstą, ciepłą masę przekładamy do kokilek lub filiżanek i odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Gotowy deser wyciągamy zanurzając foremki na kilka sekund we wrzątku. Całość polewamy musem z borówek.
Jabłecznik góralki
Jabłecznik góralki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 30
Placuszki z piersi
Placuszki z piersi
30 min. 6 łatwy
Głosów: 3
Szarlotka z bitą śmietaną
Szarlotka z bitą śmietaną
30-60 min. 8 średni
Głosów: 86
Zupa - Delikatny barszczyk z jajkiem poszetowym(4porcje)
Zupa - Delikatny...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1276
złota kurka bez piórka
złota kurka bez piórka
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 16