Przepis konkursowy

KASZA JAGLANA A LA PANNA COTTA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kasza jaglana, 0,5 szkl.
Mleko, 1,5 szkl.
Borówki amerykańskie, 250g
Laska wanilii, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Libiąż)
(Głosów: 1370)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę należy przepłukać wodą 2-3-krotnie. Następnie gotujemy ją na mleku z dodatkiem ziaren wanilii. Kaszę gotujemy na małym ogniu, mieszając od momentu, gdy zacznie gęstnieć. Gęstą, ciepłą masę przekładamy do kokilek lub filiżanek i odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Gotowy deser wyciągamy zanurzając foremki na kilka sekund we wrzątku. Całość polewamy musem z borówek.
Tort malinowo czekoladowy
Tort malinowo czekoladowy
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 25
Śliwkowiec pod chmurką
Śliwkowiec pod chmurką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 27
Parówki w cieście francuskim z serem i ziołami
Parówki w cieście...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Kawa mrożona
Kawa mrożona
30 min. 2 łatwy
Głosów: 37
Ażurowe naleśniki orzechowe
Ażurowe naleśniki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Sałatka z brokułem :)
Sałatka z brokułem :)
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 12