Przepis konkursowy

DORSZ Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
dorsz, 500 g
suszone pomidory w oleju, 10 szt
por, 1 szt
oliwa z oliwek, 2 łyżki
koperek, pęczek
sol, szczypta
świeżo mielony pieprz kolorowy,
pieprz cayenne, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jolanta (Radom)
(Głosów: 4210)


Zostań mistrzem kuchni

Dorsza rozmrozić odsączyć ręcznikiem, doprawić solą i świeżo zielonym pieprzem odstawić na kilka minut, w międzyczasie przygotować pastę z pomidorów: posiekać drobno suszone pomidory, pora, i koperek doprawić Cayenne wymieszać z oliwą, układać w naczyniu żaroodpornym filet z ryby i przykryć grubą warstwą pasty włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 min. Podawać z pieczywem i sałatą.
Śląski żurek ogórkowy
Śląski żurek ogórkowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Przebiegły naleśnik
Przebiegły naleśnik
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 218
Kruche miodule z sezamem
Kruche miodule z sezamem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 37
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i truskawkami
Rolada biszkoptowa z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Taka gratka pyszna sałatka
Taka gratka pyszna...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1