Przepis konkursowy

DORSZ Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
dorsz, 500 g
suszone pomidory w oleju, 10 szt
por, 1 szt
oliwa z oliwek, 2 łyżki
koperek, pęczek
sol, szczypta
świeżo mielony pieprz kolorowy,
pieprz cayenne, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jolanta (Radom)
(Głosów: 4210)


Zostań mistrzem kuchni

Dorsza rozmrozić odsączyć ręcznikiem, doprawić solą i świeżo zielonym pieprzem odstawić na kilka minut, w międzyczasie przygotować pastę z pomidorów: posiekać drobno suszone pomidory, pora, i koperek doprawić Cayenne wymieszać z oliwą, układać w naczyniu żaroodpornym filet z ryby i przykryć grubą warstwą pasty włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 min. Podawać z pieczywem i sałatą.
Twister a la KFC
Twister a la KFC
30 min. 4 średni
Głosów: 16
Musaka
Musaka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 230
Masło orzechowe
Masło orzechowe
30 min. 8 łatwy
Głosów: 131
Kokosowe placki bezglutenowe
Kokosowe placki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 46
Makaron z wątóbką
Makaron z wątóbką
30-60 min. 4 średni
Głosów: 40
Tort czekoladowy z brzoskwiniową wkładką
Tort czekoladowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4153