Przepis konkursowy

DYNIOWO - GRZYBOWE RISOTTO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ryż, 200 g
dynia, ok 1 kg
ser camembert z grzybami leśnymi, 1 szt
wywar warzywny lub mięsny,
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej,
jogurt naturalny, 150 g
1 łyżka oliwy,
2 ząbki czosnku,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Beata (Łódź)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Dynię obrać, pokroić w paski, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, i piec ok. 45 min, w połowie pieczenia obrócić na drugą stronę. Ryż ugotować w wywarze warzywnym lub mięsnym, jak kto woli. Dynię po upieczeniu (ma być miękka, ale nie upieczona na papkę), pokroić na 1 cm kosteczki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony w talarki czosnek, chwilę podsmażyć, dodać pokrojoną dynię oraz ryż. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę podsmażać. Na koniec dodać jogurt oraz pokrojony ser camembert, trzymać na ogniu tylko do momentu rozpuszczenia sera. Od razu podawać. Smacznego!
Gołąbki z krojonym mięsem i ryżem
Gołąbki z krojonym...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Sałatka curry z kurczakiem
Sałatka curry z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 255
Owocowa Pavlova
Owocowa Pavlova
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4
Biało-czerwony duet
Biało-czerwony duet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 18
Pizza pepperoni z patelni
Pizza pepperoni z patelni
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Kotleciki jaglano-dyniowe
Kotleciki jaglano-dyniowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10