Przepis konkursowy

KOTLECIKI JAGLANO-DYNIOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza jaglana , 4 łyżki
puree z dyni, 6 łyżek
jogurt naturalny, 4 łyżki
sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie, 10g
skrobia ziemniaczana, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Wysokie Mazowieckie)
(Głosów: 10)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę płuczemy i gotujemy w 1,5 szklanki gotującej się wody. Po ugotowaniu odkładamy do wystudzenia. Do miseczki dodajemy kaszę, puree*, skrobię i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. *Dynię przekrawamy na pół, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok. 35-40 minut w temp. 180 stopni, aż kawałki będą miękkie (sprawdzamy co jakiś czas widelcem). Po ostudzeniu obieramy ze skórki i miksujemy na gładką masę w blenderze.
Krucha tarta z karmelizowanymi jabłkami pod kruszonką
Krucha tarta z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 115
Sałatka nicejska z wędzonym łososiem
Sałatka nicejska z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 271
Ciastko w wiśniowym sadzie
Ciastko w wiśniowym...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 667
Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki w sosie...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 39
Szybka babka czekoladowa
Szybka babka czekoladowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mascarpone
Makaron ze szpinakiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2