Przepis konkursowy

GAZPACHO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pomidory, 4 szt.
ogórki, 4 szt.
papryka, 1 szt
cebula, 1 szt
oliwa, 2 łyżki
bagietka, 1 szt
ser feta, 1 szt
pieprz, 1 łyżeczka
sól, 1 łyżeczka
Sok Tymbark Vega Kuchnie Świata, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Zabrze)
(Głosów: 321)


Zostań mistrzem kuchni

Pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać,pokroić na kawałki.Ogórki,paprykę,cebulę umyć,pokroić.Część warzyw pokroić w kosteczkę i odłożyć do ozdobienia zupy.Warzywa wrzucić do pojemnika blendera,zmiksować.Do garnka wlać sok Tymbark Vega Kuchnie Świata,włożyć zmiksowane warzywa,dodać 2 łyżki oliwy.Doprawić solą i pieprzem.Wstawić zupę na 2 godziny do lodówki.Ser feta pokroić w kostkę.Po wyjęciu z lodówki przelać zupę do talerzy,ozdobić pokrojonymi w kostkę pomidorami,ogórkami,papryką,cebulą i serem feta.Podawać z bagietką.
Ciasto jaglane z brzoskwiniami - vegan, gluten free
Ciasto jaglane z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 121
Grillowany łosoś w marynacie ziołowej podawany z makaronem nitki
Grillowany łosoś w...
30 min. 4 średni
Głosów: 20
Owocowe naleśniki
Owocowe naleśniki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Aromatyczne roladki z kurczaka
Aromatyczne roladki z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 43
Ostra pizza chilli
Ostra pizza chilli
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 3258
Czekoladowy makaron z sosem truskawkowo - czekoladowym
Czekoladowy makaron z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 637