Składniki:
mascarpone, 500 g
biszkopty deserowe, 2 opakowania
kakao, 4 łyzek
cukier, 6 łyzek
crema whesley, 100 mil
puszka mleczka kokosowego, 150 mil
kawa jacobs, 2 łyżki
wiórki kokosowe, 1 szkl
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
Natalia (Czerwonak)
(Głosów: 1)
Ser mascarpone połączymy z 1 szkl. wiórków kokosowych i z śmietaną kokosowa (śmietana wytraca się na samej górze puszki) po odstaniu w lodowce, wyciągamy ok. 150 mil. Na końcu dodać 2 łyżki kakao i 6 łyżek cukru i ubić to wszystko mikserem. Kawę połączyć z kremem whesley i wlać do miski. W tym roztworze namaczany połowę biszkoptów na krótko, tak żeby się nie rozpadły. Układamy je na dnie formy, posypujemy je lekko kakao i na to wylewamy cały krem kokosowo-czekoladowy. Rozsmarować krem i posypać lekko kakao. Na wierzch układamy druga połowę biszkoptów namoczonych w kawie i je posypujemy obficie kakao. Wstawić ciasto do lodówki na co najmniej dwie godziny. Smacznego:-)