Przepis konkursowy

GYROS
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pierś z lurczaka , 80dkg
Ogórki konserwowe, 8 szt.
Cebula, 2 szt.
Kukurydza konserwowa, 1 puszka
Przyprawa gyros, 3 łyżki
Majonez, 5 łyżek
Ketchup, 5 łyżek
Kapusta pekińska, 1 mała lub pół dużej
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Mariola (Góra)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś pokroić na małe kawałki, posypać przyprawą gyros i usmażyć na łyżce oleju. Cebule, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odsączyć. Majonez i ketchup wymieszać na jednolity sos. W misce najlepiej szklanej układać warstwami: kapustę, mięso, cebulę, ogórki, kukurydzę; na to wylać sos. Na koniec dać kapustę. Można wierzch posypać vegetą. Smacznego.
Malinowa pianka
Malinowa pianka
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Risotto z borowikami
Risotto z borowikami
30-60 min. 4 średni
Głosów: 252
Faszerowane ogórki na sałacie z kremem balsamicznym
Faszerowane ogórki na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Zapiekanki
Zapiekanki
30 min. 2 średni
Głosów: 1427
Polędwiczkowy kompromis
Polędwiczkowy kompromis
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem
Tagliatelle ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1