Przepis konkursowy

GYROS
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pierś z lurczaka , 80dkg
Ogórki konserwowe, 8 szt.
Cebula, 2 szt.
Kukurydza konserwowa, 1 puszka
Przyprawa gyros, 3 łyżki
Majonez, 5 łyżek
Ketchup, 5 łyżek
Kapusta pekińska, 1 mała lub pół dużej
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Mariola (Góra)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś pokroić na małe kawałki, posypać przyprawą gyros i usmażyć na łyżce oleju. Cebule, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odsączyć. Majonez i ketchup wymieszać na jednolity sos. W misce najlepiej szklanej układać warstwami: kapustę, mięso, cebulę, ogórki, kukurydzę; na to wylać sos. Na koniec dać kapustę. Można wierzch posypać vegetą. Smacznego.
Bigos inaczej
Bigos inaczej
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4090
Tarta z borówkami
Tarta z borówkami
30 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 min. 6 łatwy
Głosów: 60
Pyszne kotleciki z kurczakiem, papryką i oliwkami
Pyszne kotleciki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 38
Pierś z kurczaka nadziewana pesto z bazylii podawana z puree selerowym i z sosem czekoladowym
Pierś z kurczaka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1392
Potrawka drobiowa z warzywami w sosie serowym
Potrawka drobiowa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0