Przepis konkursowy

TARTA Z BORÓWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1
jajko Ale Jaja, 1
biała czekolada, 200 g
serek mascarpone, 250 g
borówki amerykańskie, 250 g
cukier, do posypania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Poznań)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto rozwinąć na oprószonej mąką stolnicy , odciąć pasek szerokości 1,5 cm . Przełożyć je blachę wyłożoną papierem do pieczenia , ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem . Piec 15 minut w temp. 220 stopni . Serek mascarpone wymieszać ze stopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą . Krem nałożyć na ciasto . Na wierzchu ułożyć owoce i posypać je cukrem .
Serowa miseczka z miksem sałatkowym
Serowa miseczka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 68
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 69
Cynamonowe croissants z czekoladą
Cynamonowe croissants...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203
Nutellowe-czekoladowe mini serniczki z kremem śmietankowym i czereśniami
Nutellowe-czekoladowe...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 219
Roladki z ciasta francuskiego nadziane jabłkiem
Roladki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Tort śmietanowy  truskawkami
Tort śmietanowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 205