Przepis konkursowy

TARTA Z BORÓWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1
jajko Ale Jaja, 1
biała czekolada, 200 g
serek mascarpone, 250 g
borówki amerykańskie, 250 g
cukier, do posypania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Poznań)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto rozwinąć na oprószonej mąką stolnicy , odciąć pasek szerokości 1,5 cm . Przełożyć je blachę wyłożoną papierem do pieczenia , ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem . Piec 15 minut w temp. 220 stopni . Serek mascarpone wymieszać ze stopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą . Krem nałożyć na ciasto . Na wierzchu ułożyć owoce i posypać je cukrem .
Ciasto czekoladowe z gruszką
Ciasto czekoladowe z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4008
Ruskie leniwe
Ruskie leniwe
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 120
Filet z piersi kurczaka na czerwonym ryżu
Filet z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4071
Roladki z brzoskwinią w winno-porowym sosie
Roladki z brzoskwinią...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 109
Spaghetti z wędzonym łososiem, pesto i szpinakiem
Spaghetti z wędzonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Czekoladowe ciastka z kremem
Czekoladowe ciastka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 6