Przepis konkursowy

TARTA Z BORÓWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1
jajko Ale Jaja, 1
biała czekolada, 200 g
serek mascarpone, 250 g
borówki amerykańskie, 250 g
cukier, do posypania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Poznań)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto rozwinąć na oprószonej mąką stolnicy , odciąć pasek szerokości 1,5 cm . Przełożyć je blachę wyłożoną papierem do pieczenia , ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem . Piec 15 minut w temp. 220 stopni . Serek mascarpone wymieszać ze stopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą . Krem nałożyć na ciasto . Na wierzchu ułożyć owoce i posypać je cukrem .
Nadziewane jabłuszka z musli
Nadziewane jabłuszka z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Bułka z płatków owsianych
Bułka z płatków owsianych
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Pizza z roszponką
Pizza z roszponką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Zawijaski z szynką i serem
Zawijaski z szynką i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Mumia z piersi kurczka w towarzystwie szpinaka i sera mozarella
Mumia z piersi kurczka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Pasta z avocado ze słonecznikiem i paluszkami grissini
Pasta z avocado ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0