Przepis konkursowy

POMIDORY POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pomidory, 4 szt
Oliwki Iberia ciemne, 1
Jajka, 6 szt
Ser żółty, 200 g
Czosnek , 4 ząbki
Zioła prowansalskie,
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: MONIKA (KUTNO)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Pomidory myjemy, następnie kroimy w paski (tak jak na kanapki:) i układamy na talerzu. Na to układamy jajka - również pokrojone w paski. Następnie oliwki, które wcześniej przecinamy na pół. Sos: Jogurt naturalny mieszamy z ziołami i czosnkiem. Polewamy nim nasze pomidory, a na wierzch kładziemy starty żółty ser. SMACZNEGO :)
GULASZ Z KOLOROWYM MAKARONEM
GULASZ Z KOLOROWYM...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 186
Pikantna potrawka z ozorków
Pikantna potrawka z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1415
Polędwica z dorsza na warzywnym tagliatelle
Polędwica z dorsza na...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 265
Fantazja Marynarza
Fantazja Marynarza
30 min. 6 łatwy
Głosów: 21
Lekki sos twarożkowy - alternatywa dla majonezu
Lekki sos twarożkowy -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4305
Risotto z warzywami i kurkumą w towarzystwie piersi z kurczaka
Risotto z warzywami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 74