Przepis konkursowy

POMIDORY POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pomidory, 4 szt
Oliwki Iberia ciemne, 1
Jajka, 6 szt
Ser żółty, 200 g
Czosnek , 4 ząbki
Zioła prowansalskie,
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: MONIKA (KUTNO)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Pomidory myjemy, następnie kroimy w paski (tak jak na kanapki:) i układamy na talerzu. Na to układamy jajka - również pokrojone w paski. Następnie oliwki, które wcześniej przecinamy na pół. Sos: Jogurt naturalny mieszamy z ziołami i czosnkiem. Polewamy nim nasze pomidory, a na wierzch kładziemy starty żółty ser. SMACZNEGO :)
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 7
Piegusek
Piegusek
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 10
Sałatka z figami
Sałatka z figami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Placuszki z piersi kurczaka
Placuszki z piersi...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 94
Tilapia w warzywach
Tilapia w warzywach
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Sałatka ze szpinaku pod sosem vinegret
Sałatka ze szpinaku...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14