Przepis konkursowy

POMIDORY POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pomidory, 4 szt
Oliwki Iberia ciemne, 1
Jajka, 6 szt
Ser żółty, 200 g
Czosnek , 4 ząbki
Zioła prowansalskie,
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: MONIKA (KUTNO)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Pomidory myjemy, następnie kroimy w paski (tak jak na kanapki:) i układamy na talerzu. Na to układamy jajka - również pokrojone w paski. Następnie oliwki, które wcześniej przecinamy na pół. Sos: Jogurt naturalny mieszamy z ziołami i czosnkiem. Polewamy nim nasze pomidory, a na wierzch kładziemy starty żółty ser. SMACZNEGO :)
Czekoladowa tarta z bananem
Czekoladowa tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 17
Pizza z kielbaską żywiecką
Pizza z kielbaską...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Sernik na zimno z truskawkami
Sernik na zimno z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 17
Polędwiczki drobiowe w cieście curry z sosem jogurtowym
Polędwiczki drobiowe w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 130
Taka gratka pyszna sałatka
Taka gratka pyszna...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Kurka z kurką
Kurka z kurką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9