Przepis konkursowy

JABŁECZNIK BONJURE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka krupczatka, 3 szkl.
Cukier, 200 g
Jabłka, 75 dag
Margaryna, kostka
Jaja, 5 szt.
Budyń waniliowy, 2 szt.
Cukier waniliowy, 1 szt.
Jogurt naturalny typu greckiego,Tolonis, 3 łyżki
Proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Jolanta (Giżycko)
(Głosów: 4206)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę, cukier waniliowy, margarynę, 5 żółtek, jogurt naturalny Tolonis oraz proszek do pieczenia zagnieść. 1/3 ciasta włożyć do lodówki, a resztę rozłożyć na blaszce. Na cieście położyć starte jabłka, pianę ubitą z cukrem i proszkiem budyniowym. Na pianę zetrzeć ciasto z lodówki i piec około godz. w temp. 200 st. C
Małże Nowozelandzkie na miętowym carpaccio z pomarańczy
Małże Nowozelandzkie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 151
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246
Jabłka w cieście jogurtowym
Jabłka w cieście...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 22
Placki ziemniaczane z wkładką
Placki ziemniaczane z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3920
Azjatycka tarta z kurczakiem
Azjatycka tarta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 42
Tartaletki z musem malinowym
Tartaletki z musem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 992