Przepis konkursowy

JABŁKA W CIEŚCIE JOGURTOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 1/2 szklanki
cukier, 1/2 szklanki
cukier waniliowy, 1 torebka
jogurt naturalny, 400 g
woda gazowana, 1 szklanka
jajko Ale jaja, 1 sztuka
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
jabłka, 1/2kg
Olej Kujawski do smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Danuta (Orzesze)
(Głosów: 22)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie produkty zmiksować na jednolitą masę. Obrane jabłka wkroić cienko do masy. Nakładać po 2 łyżeczki na każdy placuszek, na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć, aż się zrumienią po po obu stronach. Podawać posypane cukrem pudrem.
Tiramisu
Tiramisu
30-60 min. 8 średni
Głosów: 7
Miodowe brokuły
Miodowe brokuły
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Roladki z ciasta francuskiego nadziane jabłkiem
Roladki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Zwariowana krówka
Zwariowana krówka
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2
Tort tiramisu
Tort tiramisu
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 167
Biało-czerwony duet
Biało-czerwony duet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 18