Przepis konkursowy

ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIANE JABŁKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie z Biedronki, 1 szt.
jabłka, 2 szt.
cukier, 1,5 łyżki
cynamon, 0,5 łyżeczki
cukier puder, 0,5 łyżki
cukier waniliowy, 0,25 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Lidia (Strumień,ul.Zielona 9)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubszych oczkach,odciskamy sok,dodajemy cukier i cynamon oraz odrobinę cukru waniliowego-mieszamy. Ciasto francuskie kroimy na raz wzdłuż oraz na 4 części wszerz.Otrzymujemy 8 prostokątów ,na których kładziemy kupkę przygotowanych surowych jabłek,które rozdzielamy na 8 porcji.Zwijamy roladki sklejając brzegi by jabłka nie wypadły ze środka.Układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i pieczemy 20 minut bez termoobiegu.Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 st. i włączamy termoobieg.Pieczemy jeszcze 5-8 minut aby roladki zrumieniły się.Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto ze śliwkami z nutą cynamonowo - cytrynową
Ciasto ze śliwkami z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
Makaron z pesto i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Tort ajerkoniakowy czyli jaja w roli głównej
Tort ajerkoniakowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
PIERNIK  STAROPOLSKI
PIERNIK STAROPOLSKI
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 10
Tarta z kurczakiem i warzywami
Tarta z kurczakiem i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 61
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 80