Przepis konkursowy

JABŁKOWO-ŚLIWKOWE CIASTO JOGURTOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
olej roślinny, 300ml
jogurt naturalny typy greckiego, 300ml
mąka, 3 szklanki
jajka, 4
cukier, 2 szklanki
proszek do pieczenia, 2 lyżeczki
cukier waniliowy, 3 lyżeczki
mąka, 1 szklanka
cukier , 0,5 szklanki
maslo, 100g
śliwki, 300g
jablka, 400g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Julita (Poznań)
(Głosów: 116)


Zostań mistrzem kuchni

Do miski wsyp przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowego. Zamieszaj. Za pomocą robota kuchennego zmiksuj żółtka. Dodaj olej i jogurt. Następnie wsyp sypkie składniki. Miksuj na wolnych obrotach. Ubij białka na sztywno. Dodaj do masy. Wszystko delikatnie wymieszaj. Wysmaruj blachę masłem i przelej ciasto. Opłucz i pokrój śliwki wraz ze śliwkami. Owoce układaj na przemian. Następnie za pomocą robota kuchennego połącz mąkę z cukrem i masłem. Posyp placek kr uszanką. Piecz w temperaturze 175 stopni przez 50 minut. Smacznego!
Polędwiczka wieprzowa w pieprzu i kolendrze z konfiturą z czerwonej cebuli
Polędwiczka wieprzowa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Zdrowa, warzywna sałatka z soją
Zdrowa, warzywna...
30 min. 2 średni
Głosów: 126
Sernik z jogurtu greckiego
Sernik z jogurtu...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Rafaello
Rafaello
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z kapustą i...
30 min. 8 średni
Głosów: 3686
Rafaello z malinami
Rafaello z malinami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 5