Przepis konkursowy

JOGURTOWIEC Z OWOCAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jogurt grecki, 2
śnieżka bita smietana, 2
mleko, 300 ml
cukier, 4 łyżki
żelatyna, 3 łyżeczki
galaretki owocowe, 2 op.
cytryna, sok z 1/2 owocu
herbatniki bonitki, 1 op.
owoce sezonowe np. truskawki, borówki, maliny, najlepiej mix, do dekoracji lub wg uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Kołobrzeg-Budzistowo)
(Głosów: 276)


Zostań mistrzem kuchni

Mleko z lodówki przelać do miski, dodać śnieżkę, ubijać na najwyższym poziomie, dodać jogurty, dalej ubijać, dodać cukier i sok z cytryny, dalej ubijać. Do rondelka wsypać żelatynę, zalać 100 ml zimnej wody, namoczoną podgrzać na gazie i mieszać pilnując, by rozpuściła się równo, odstawić z ognia mieszając i przestudzić ok. 1-2 min. Dolać do masy i miksować tak, by dobrze się połączyła. Masę przelać na blaszkę wyłożoną herbatnikami (fajnie wyglądają kakaowe dla kontrastu) do masy można wrzucić owoce lub położyć je tylko na wierzchu po zastygnięciu masy. Galaretki owocowe przygotować wg przepisu i zalać masę.
Nadziewane bakłażany z chipsem serowym
Nadziewane bakłażany z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4238
Łososiowa przekąska
Łososiowa przekąska
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 65
Malinowa panna cotta
Malinowa panna cotta
pow. 60 min. 6 trudny
Głosów: 131
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Gofry na słodko
Gofry na słodko
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Serowe papryczki
Serowe papryczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21