Przepis konkursowy

KASZANKA POD KOŁDERKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kaszanka, 1/2 kg
ziemniaki, 1/2 kg
jabłka, 5 sztuk
jajko, 1 sztuka
masło , 5 łyżek
musztarda francuska , 2 łyżki
cytryna, 1/2 sztuki
majeranek, 1 łyżeczka
sól , 1/2 łyżeczki
pieprz, 1 łyżeczka
ciasto francuskie, 2 sztuki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Zofia (Bielsko-Biała)
(Głosów: 69)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka obrać pokroić na ćwiartki następnie skropić sokiem z cytryny obsmażyć na maśle na złoty kolor posolić oprószyć majerankiem i pieprzem. Ziemniaki obrać obgotować 20 minut następnie wystudzone pokroić w plasterki. Obraną kaszankę wymieszać z jabłkami i musztardą. Naczynie do zapiekanek wyłożyć ciastem francuskim na nim ułożyć ziemniaki i kaszankę z ziemniakami całość przykryć pozostałym ciastem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 210 stopni C 45-50 minut. Podawać gorące z dowolną surówką ale smakuje wybornie bez takiego dodatku. Smacznego!
Paprykowe łódeczki z serem mocarella
Paprykowe łódeczki z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65
Filet z dorsza na malinowym winegrecie w otoczeniu czarnego makaronu i sorbetu z kiwi
Filet z dorsza na...
30-60 min. 6 trudny
Głosów: 4144
Orientalny kurczak
Orientalny kurczak
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4210
Kurczak w cieście francuskim z pikantnym sosem czekoladowym
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3926
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2