Przepis konkursowy

KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z PIKANTNYM SOSEM CZEKOLADOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filety z kurczaka, 2 szt.
Ciasto francuskie, 375 g
Płatki migdałów, 100 g
Białko, 1 szt.
Sos czekoladowy:,
Czekolada gorzka, 50 g
Mleko, 100 ml
Papryka ostra (w proszku), łyżeczka
Chilli (w proszku), 0,5 łyżeczki
Brzoskwinie z puszki, 3 szt.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Kamila (Wrocław)
(Głosów: 3926)


Zostań mistrzem kuchni

Kurczak w cieście: Filety opłukać, osuszyć, posilić. Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć, podzielić na dwie części. Środek każdej posypać migdałami. Na nich położyć po filecie, oprószyć je pozostałymi migdałami i zawinąć w ciasto francuskie w dowolny sposób (można po bokach wyciąć paski i zapleść). Posmarować białkiem. Piec w 200 stopniach przez około 30 minut. Sos czekoladowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dolać mleko i przyprawy, dobrze wymieszać. Kurczaka podawać z brzoskwiniami pokrojonymi w kostkę, migdałami i sosem czekoladowym. Smacznego! :)
Roladki z ciasta francuskiego nadziane jabłkiem
Roladki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Tarta mięsno-warzywna
Tarta mięsno-warzywna
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 58
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Tajska zupa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 35
Penne z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami malinowymi
Penne z tuńczykiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Bajeczny tęczowy torcik
Bajeczny tęczowy torcik
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1