Przepis konkursowy

KOPYTKA Z GRECKIM JOGURTEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 1,25 kg
mąka pszenna, 2 szklanki
jajka, 2 sztuki
sól, mała łyżeczka
Jogurt naturalny typu greckiego. Tolonis, 125 ml
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Świebodzin)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowane ziemniaki przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę, jajka, posól, wyrób ciasto. Na posypanej mąką stolnicy tocz wałeczki lekko je spłaszcz krój ukośnie. Kluski wrzucaj do osolonej wrzącej wody, gdy wypłyną na powierzchnię wody wyjmuj je łyżką cedzakową. Podawaj kopytka z jogurtem naturalnym typu greckiego Tolonis.
Tort sałatkowy
Tort sałatkowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Mintaj na sosie greckim zapiekany z ziemniakami
Mintaj na sosie...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Miś w pudełku
Miś w pudełku
30 min. 2 łatwy
Głosów: 205
Pancakes maślankowe
Pancakes maślankowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 27
Torcik Bezowy z Amerykańską nutą
Torcik Bezowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Zawijaniec z niespodzianką
Zawijaniec z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 551