Przepis konkursowy

KOPYTKA Z GRECKIM JOGURTEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 1,25 kg
mąka pszenna, 2 szklanki
jajka, 2 sztuki
sól, mała łyżeczka
Jogurt naturalny typu greckiego. Tolonis, 125 ml
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Świebodzin)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowane ziemniaki przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę, jajka, posól, wyrób ciasto. Na posypanej mąką stolnicy tocz wałeczki lekko je spłaszcz krój ukośnie. Kluski wrzucaj do osolonej wrzącej wody, gdy wypłyną na powierzchnię wody wyjmuj je łyżką cedzakową. Podawaj kopytka z jogurtem naturalnym typu greckiego Tolonis.
Sushi futomaki
Sushi futomaki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 39
Deliziosi panini
Deliziosi panini
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 32
Smażone lody
Smażone lody
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1
KUSKUS Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM
KUSKUS Z WARZYWAMI I...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Truskawkowe babeczki
Truskawkowe babeczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Ananas w cukrowo-miętowej posypce z syropem klonowym
Ananas w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 551