Przepis konkursowy

PANCAKES MAŚLANKOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 3 szkl.
cukier, 3 łyżki
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
soda oczyszczona, 1,5 łyżeczki
sól, 3/4 łyżeczki
maślanka, 3 szkl.
mleko, 0,5 szkl.
jajka, 3 szt.
masło, 80 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Warszawa)
(Głosów: 27)


Zostań mistrzem kuchni

Masło rozpuścić. W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej ubić delikatnie jajka z maślanką, mlekiem i lekko przestudzonym masłem. Ważne - wszystkie składniki połączyć ze sobą dopiero tuż przed smażeniem. Smażyć na beztłuszczowej patelni porcjami (po pół szklanki ciasta) z obu stron na rumiano (kiedy pojawią się pęcherzyki, można przerzucać na drugą stronę). Podawać z syropem klonowym, miodem, bądź dowolnym dżemem.
Leśne Orzeźwienie
Leśne Orzeźwienie
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 256
Czekoladowe Muffiny z kremem
Czekoladowe Muffiny z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4020
Małże z boczkiem i szpinakiem
Małże z boczkiem i...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4069
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 70
PIRAMIDKA
PIRAMIDKA
30 min. 8 łatwy
Głosów: 79
Torcik Bezowy z Amerykańską nutą
Torcik Bezowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5