Przepis konkursowy

TORT SAŁATKOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filety z kurczaka (pojedyńcze), 2 szt
słoik pieczarek marynowanych ( 800 ml ), 1 szt
puszka kukurydzy, 1 szt
ogórków konserwowych ( średniej wielkości ), 8 szt
cebula czerwona, 1 szt
sera żółtego (twardego), 20 dag
puszka czerwonej fasoli , 1 sz
brokuł, 1 szt
jajek , 4 - 5 szt
przyprawa gyros, według uznania
sól, według uznania
pieprz, według uznania
majonez, 310 ml
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: katarzyna (kosorowice)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Filety pokroić w kostkę, usmażyć z przyprawą gyros. Brokuły zblanszować w lekko osolonej wodzie.Ogórki,jajka,ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach-każdy składnik do osobnego pojemnika. Cebulę pokroić w drobną kostkę.Tortownice (24 cm) wyłożyć folią aluminiową. Na dno tortownicy dać pieczarki (kapeluszami do dołu) i brokuły oraz fasolę czerwoną podsypać garstką startego sera posmarować cienką warstwą majonezu dać starte jajka (posypać solą i pieprzem) posmarować cienką warstwą majonezu dać przesmażonego fileta ogórki posmarować majonezem dać cebulkę ogórki kukurydzę posmarować majonezem dać starty ser Sałatkę schłodzić, po schłodzeniu wyłożyć na półmisek odwracając formę-pieczarki mają być na górze. Kolejność warstw według upodobania.
Sałatka ze szpinakiem i szynką
Sałatka ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Bardzo czekoladowe babeczki na przyjęcie
Bardzo czekoladowe...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4047
Tuńczykowe Love
Tuńczykowe Love
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Rolowane tosty
Rolowane tosty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Kolorowy Miodownik
Kolorowy Miodownik
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4272