Przepis konkursowy

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mleko, 4szkl
jaja, 5szt
mąka, 4szkl
olej, 0.5szkl
pieczarki, 0.5kg
kapusta kiszona, 0.5kg
cebula , 1szt
bułka tarta, 1szt
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Krzysztof (Dębica)
(Głosów: 3686)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto Mleko, jedno jajko, 4 szklanki mąki, 2 łyżki oleju mieszamy razem smażymy naleśniki. Farsz cebule pokroić w kostkę zeszklić na oleju dodać starte pieczarki dusić aż wyparuje woda z pieczarek dodać pokrojona kiszona kapustę doprawić do smaku dusić ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Na każdy naleśnik nakładać farsz i zawinąć. Przygotowane krokiety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rumiany kolor ze wszystkich storn.
Jesienne pierniczki
Jesienne pierniczki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Grillowany Camembert z borówką i orzeźwiającą sałatką
Grillowany Camembert z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3973
Gruszki w zalewie
Gruszki w zalewie
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 13
Marchewkowe babeczki
Marchewkowe babeczki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Babka cytrynowo-imbirowa z białym pieprzem
Babka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 89
Filet z piersi kurczaka w cieście francuskim
Filet z piersi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 37